Kukkakirjurin tarina

10.03.2024

Kaiken alku

Kukkakirjurin tarina juontaa juurensa jo pitkältä. Tunnen tämän ajatuksen tulleen jo kauan sitten virinneestä puutarhainnostuksesta. Halu työskennellä itselle merkityksellisellä alalla on ohjannut tekemisiäni jo pitkään.

Äidilläni on kiinnostus luonnonmukaiseen viljelyyn ja erilaisten kasvien kasvattamiseen kotipihassaan. Omavaraistalous on lähellä sydäntä vielä tänäkin päivänä, ja hän kasvattaakin kaikkea syötävää omassa pihassaan, sekä kasvihuoneessa.

Ihastuttava maalaispihapiiri kasveineen ja puineen on osa tätä maaseutupihaa. Vanhat perinnelajikkeet, kuten lipstikka, ruusupapu, malva ja siankärsämö, ovat osa puutarhan kasvustoa. Lukuisat muut lajikkeet koristavat pihaa, ja lajien kirjo on huima - noin 200 eri lajiketta kaunistavat pihaa.

Kompostointi ja komposti ovat tärkeä osa tätä menetelmää, eikä lannoitteita ja kasvinsuojeluaineita käytetä. Säännöllinen kalkitus on kuitenkin tarpeellista, sillä suomalainen maaperä on kalkittomampaa. Kompostin avulla maan rakenne paranee ja vuoroviljelyllä ehkäistään kasvitautien esiintymistä kasvustoissa. Rikkaruohot kitketään käsin, mikä on työläintä tässä tavassa viljellä. 

Näistä asioista koostuu myös oma puutarhainnostukseni. Kestävä kehitys ja luonnon monimuotoisuus kiinnostavat minua erityisesti, ja olenkin hieman opiskellut myös näitä teemoja. Oma kasvituntemukseni on aina ollut perustasolla, tunnistaen kaikki tavallisimmat kasvit yleisnimiltään, kuten maksaruoho, angervo, pihlaja jne. Työni kuitenkin vei minut syvemmälle kiinnostavien kasvien maailmaan. Aloin elää omaa puutarhaunelmaa.

Työ kasvien parissa

Vuosien varrella olen kuitenkin oppinut paljon työssäni ammattilaisilta, äidiltäni ja asiakkailtani, joita olen tavannut, sekä tietysti työstäni kasvien parissa. Halu oppia lisää on kyltymätön. Puutarhamyymälän perustaminen Turun Hankkijalle oli tähänastisista projekteistani suurin ja samalla rakkain. Työ ihanien asioiden parissa saa minut innostumaan niin paljon, että mikään työmäärä ei haittaa tässä tekemisessä. Sen sijaan into ja halu tehdä vievät voiton kaikelta työtaakalta ja väsymykseltä, mikä aika-ajoin rasittaa jokaista puutarha-alan tekijää. Onnistumiset palkitsevat, ja se, miten kaikki näyttää niin ihanalta, kun saa valmista.

Tämä työ onkin johdattanut minut syvälle puutarha-alan syövereihin. Halu tehdä työtä ihanien asioiden parissa on sammumaton. Oman pienen pihan projektit ja hoitaminen olivat lempiharrastukseni asuessani Aurassa. Loppuvuodesta 2022 muutin Turkuun, ja tuli ns. aikalisä puutarhan parissa. En kuitenkaan voinut luopua vihreästä elämässäni, ja niinpä minuun iski viherkasvi-innostus voimalla. Se näkyy edelleen pienessä kodissani vahvasti, ja siitäkin tulee varmasti tarinaa jatkossa <3

Uusi alku

Vuoden 2023 alussa aloitin opinnot Salon ammattiopistossa, ja sen myötä käynnistyi haave omasta yrityksestä. Haluan, että yritystoimintani liittyy puutarha-alaan, koska se on ollut intohimoni viimeisien vuosien ajan. Osaamiseni on vahvasti myynnin ja markkinoinnin saralla, ja siksi opintoni suuntautuvatkin digitaaliseen markkinointiin ja verkkokauppaan. Graafisen suunnittelun perusteet otan haltuun vielä tämän kevään aikana, ja opinnot päättyvät kesäkuun alussa. Kunnes taas löydän jotain kiinnostavaa, sillä olen "ikuinen opiskelija" :)

Näitä taitoja haluan nyt jakaa muillekin. Vahvan liiketalouden osaamiseni lisäksi minulla on hyvää kokemusta menestyksekkäästä somemarkkinoinnista sekä verkkokaupan toiminnoista. Tätä osaamista on siis tarjolla, mikäli sesonki pukkaa päälle, eikä aikaa ole verkkokaupan tai somekanavien päivityksille, uutiskirjeille tai blogeille. Innokas somentekijä haluaa laittaa "kädet multaan". Myös houkuttelevien valokuvien ja videoiden luominen onnistuu minulta, ja näillä onkin iso merkitys yrityksen brändille ja näkyvyydelle!

Otan mielelläni vastaan haasteita myös muilta aloilta, vaikka puutarha onkin mukavuusaluettani. Kiinnostun uusista asioista ja oppimisesta herkästi, kuten esimerkkitöistäni näkee. Erilaiset teemat saavat minut innostumaan, kuten kävi yhteistyössä Luonkosin ja OceanSpiritin kanssa.

Kaupunkipuutarha

Tällä hetkellä suunnittelen, mitä istutan parvekkeelleni kasvamaan. Siemenpusseista löytyy viidakkokurkkua, tomaattia, salkopapua ja koristeporkkanaa. Tarinan edetessä voitte seurata Instagramista, mitä näistä kasveista kehittyy😊. Olin suunnitellut aloittavani laatikkoviljelyn tämän kevään aikana, mutta todella kurjat säät veivät innostuksen. Ensi viikollekin on vielä luvattu lunta! Katsoo, mitä saadaan parvekkeelle tänä kautena, ja nautitaan niistä!


Laita siis tilit seurantaan Instagramissa ja Facebookissa 😊, ja tule mukaan kukkakirjurin tarinaan!

Tai tilaa minut paikanpäälle heti tästä 😊

Iloista kevättä kaikille <3 Kristiina

Muokattu 5.5.2024